koncert2

LESKOVAC – Pred prepunom salom leskovačkog Narodnog pozorišta sinoć je koncertom dva vrhunska umetnika, violiniste Stefana Milenkovića i pijaniste Vlčadimira Miloševića otvoren osmi Ledamus.

»Ako nastavite da pljeskate, mi ćemo nastaviti da sviramo, ionako nemamo šta drugo da radimo večeras«, rekao je Stefan Milenković  nakon trećeg bisa. Posle tog, bilo ih je još nekoliko, jer leskovačka publika nije mogla tek tako da pusti dva vrhunska izvođača kojima je ovo prvi zajednički nastup, a sreli su se dan pre koncerta.

Prema  Stefanu Milenkoviću publika u Srbiji gaji velike simpatije jer se on svojim sviranjem na violini proslavio sa tri godine i postao ljubimac nacije. Iako se sa porodicom devedestih godina odselio u Italiju, a danas živi u Americi, publika ga nije zaboravila, što se i potvrdilo na sinoćnjem koncertu.

Milenković je pohvalio muzičku školu »Stanislav Binički« kao organizatora Ledamusa i izrazio svoje oduševljenje što postoji takav muzički festival.

Najistaknutiji pijanista svoje generacije Vladimir Milošević, uvek rado viđen i prihvaćen od publike u svom rodnom gradu, skromno kaže da ima posebnu tremu uvek kada nastupa pred svojim Leskovčanima.

Na koncertu, u redovnom delu programa bila su izvedena dela Betovena, Sen-Sansa, Paganinija i Sarasatea, a Stefan Milenković je pre izvođenja svake kompozicije objašnjavao kako je ona nastala. Osmi Ledamus otvorio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je danas u svom kabinetu priredio prijem za Stefana Milenkovića i Vladimira Miloševića.

TVL-ONLINE
AKTUELNO
Aktuelno
Aktuelno
Aktuelno
reklama
Oglas
posao