O nama

Kao datum osnivanja Televizije Leskovac zabeležen je 28. april 1994. godine, mada je eksperimentalni program emitovan godinu dana ranije. Prvu dozvolu, tadašnje javno preduzeće čiji je osnivač bila Skupština opštine Leskovac, dobilo je 1992. a ugovor o korišćenju frekvencije obnovljen  je 1998. godine.
Novembra 2007. JP Televizija Leskovac privatizovana  je od strane većinskog vlasnika Vladice Jovanovića.
Marta  2008. dobili smo dozvolu za emitovanje televizijskog programa  za lokalno područje, Radiodifuzna oblast 1.
Televizija Leskovac je najuticajniji medij na jugu Srbije, a uspešno poslovanje, profesionalnost i otvorena programska politika obezbedili su nam visoku gledanost i mesto u klubu nekoliko najvećih lokalnih TV stanica u Srbiji. Sa željom da budemo i bolji – opremljeniji, uspešniji, gledaniji – svakodnevno nastojimo da, i sadržajem i kvalitetom, obogaćujemo program.
Okosnica programskog sadržaja su informativne emisije koje se emituju osam puta dnevno, kao pet izdanja lokalnih vesti i tri izdanja lokalne informativne emisije “Panorama”.
U očekivanju novih zakonskih propisa koji će biti u skladu sa standardima Evropske Unije,gde će se u potunosti regulisati etarski prostor u našoj zemlji, Televizija Leskovac je uložila značajna finansijska sredstva u nabavku opreme. Prve značajnije korake ka digitalizaciji počeli smo da činimo oktobra 2000. godine, a sada je kompletna produkcija Televizije Leskovac digitalizovana.

Cilj Televizije Leskovac  ad je objektivan i nepristrasan program  i marketinška podrška svim privrednim subjektima.
I dalje radimo na sebi, nastojeći da se dograđujemo u tehničkom, kadrovskom, organizacionom, programskom i svakom drugom pogledu, i da idemo u korak s vremenom. Ono, čime se posebno ponosimo je to da  i nakon  privatizacije, Televizija Leskovac ostaje kuća koju  građani  Leskovca smatraju svojom.