04 komora

LESKOVAC –  Regionalna privredna komora Leskovac intenzivirala je poslove na uspostavljanju poslovne saradnje  juga Srbije i Malte. U najskorije vreme trebalo bi da se realizuje saradnja sa industrijom za proizvodsnju nameštaja, ali i izvozu brendiranih prehrambenih proizvoda sa nešeg podneblja, rekao je predsednik privredne komore, Goran Jović.

S o bzirom na to da je Maltra mala zemlja ali ima velika potraživanja, dok jug Sbije ima velike potencijale da odgovori na sve zahteve  malteškog tržišta, već smo napravili  i neke konkretne dogovore, najavio je Jović.

U prilog tome govori i podatak da je sa niškim aerodromom postignut dogovor o direktnim letovima sa juga Srbije za ovu ostrvsku zemlju.

Pored saradnje sa Maltom, radi se i na još boljoj afirmisanosti grčko srpske privredne komore u Solunu koja je takođe otvorena na inicijativu leskovačke Regionalne privredne komore , kao i sa privrednicima iz Francuske koji su vrlo zainteresovani za zdravu hranu proizvedenu na području  Jablaničkog i Pčinjskog okruga.