protest ekskurzije

LESKOVAC – Roditelji učenika četvororazrednog izdvojenog odeljenja Osnovne škole Svetozar Marković u Donjoj Jajini protestvovali su danas zbog otkazivanja ekskurzije.

Đaci ove škole i njhovi učitelji jutros su bili spremni da krenu za Vrnjačku Banju ali autobusu Frenki prevoza koji je angažovala agencija Bavka saobraćajna policija nije dozvolila polazak zbog nedovoljnog broja registrovanih sedišta.

 

U autobusu je bilo dovoljno sedišta za 84 učesnika ove ekskurzije ali je problem bio u tome što je registrovan na 79 mesta, pa je samimi tim posle dvostanog čekanja na novi autobus ili dodatni prevoz ekskurzija odložena. Deca su to najteže i uz plač prihvatila, a roditelji koje je ova ekskurzija koštala 1800 dinara vidno su negodovali.

Agencija Bavka koja je organizator ove ekskurzije odlučila je da ispravi propust tako što će novac roditeljima biti vraćen, a deci će se ovih dana omogućiti besplatna ekskurzija sa dva autobusa,o trošku organizatora ovog putovanja s tim što će biti mesta i za po jednog roditelja po odeljenju. Školu u Donjoj Jajini osim učenika iz ovog mesta pohađaju i đaci iz Šišinca, a među učesnicima ove ekskurzije našla su se i deca iz Kukulovca.