vlsotince 1

VLASOTINCE  – Javno-komunalnom preduzeću Komunalac povereno je obavljanje delatnosti zoohigijene, na korišćenje su mu dati objekti Transfer stanica, novoizgrađeno Prihvatilište za napuštene životinje i oprema za kontrolu i naplatu parkiranja, a povereno mu je i upravljanje javnim parkiralištima u gradu.

Odbornička većima u vlasotinačkom parlamentu usvojila je i odluku o kućnom redu u stambenim i stambeno – poslovnim zgradama, kao i izmenu i dopunu odluke o radnom vremenu ugostiteljskih, trgovinskih, zanatskih i objekata za priređivanje igara za zabavu i igara na sreću.

Tako je radno vreme ovih objekata moguće produžiti u vreme novogodišnjih praznika (31.decembra, 1.januara i 13.januara) i tradicionalne manifestacije Vinski bal najduže do 5 sati ujtru, a održavanje maturskih svećanosti, svadbi, ispraćaja, proslava prvog i 18.rođendana može da se slavi najduže do 3 ujtru.

U ovim slučajevima potrebno je odobrenje Odeljenja za budžet, finansije, privredu i družtvene delatnosti, koje pribavlja organizator zabave i blagovremena prijava Policijskoj stanici u Vlasotincu.

Na sinoćnjoj sednici usvojeni su izveštaji o radu PU „Milka Dimanić“, JKP Vodovod i JKp Komunalac.

Na predlog opozicije proširena je lista dobitnika oktobarskih priznanja koja će biti uručena na dan opštine.