ambasador

LEKOVAC – Vlada Švajcarske će u naredne četiri godine uložiti 90 miliona evra pretežno u razvoj juga i jugozapada Srbije, a deo ovog novca završiće i u Leskovcu istakao je ambasador ove zemlje u Beogradu Filip Ge na prijemu koji je u njegovu čast priredio zamenik gradonačelnika Leskovca Dragan Jovanović.

Kroz sprovođenje programa EU Progres koji je finansiran i novcem iz Švajcarske na jugu i jugozapadu Srbije otvoreno je 100 novih preduzeća i 300 radnih mesta .

Jovanović je podsetio da je Švajcarska vlada u Leskovcu finansirala projekat unapređenja poslovnog okruženja, izgradnju Centra za stručno usavršavan je u obrazovanju i izradu geografskog informacionog sistema.

 

CH: Filip Goa

Ambasador Švajcarske Filp Ge istakao da je za njegovu posetu Leskovcu najzaslužniji Jovan Stanković iz Lipovice koji je 40 godina radio u ovoj alpskoj zemlji, a sada penzionerske dane provodi u svom rodnom selu. Zamenik gradonačelnika Leskovca Dragan Jovanović pozvao je ovom prilikom ambasadora da prisustvuje proslavi godišnjice Jašunjskih manastara.

TVL-ONLINE
AKTUELNO
Aktuelno
Aktuelno
Aktuelno
reklama
Oglas
posao