svecana sednica

LESKOVAC – Povodom Dana grada 11. oktobra , danas je u leskovačkom Narodnom pozorištu održana svečana sednica Gradske skupštine. Na ovom skupu kome su prisustvovali predstavnici kulturnmog, javnog i privrednog života Leskovca uručene su oktobarske nagrade, medalje i priznanja zaslužnim kolektivima i pojedincima koji su svojim radom doprineli afirmaciji grada.

 Novčane nagrade u iznosu od 100 hiljada dinara dobili su mladi teoretičar umetnosti Milica Jovanović, Milica Ristić, student doktorskih studija Ekonomskog fakulteta u Nišu,Viktor Dimitrijević, učenik osnovne škole ,,Josif Kostić,, u Leskovcu, Aleksandra Ljubenović, učenica drugog razreda leskovačke Gimnazije, Marija Papović, učenica trećeg razreda leskovačke Gimnazije, ultramaratonac Nebojša Stefanović, potporučnici Vojske Srbije Aleksandar Todorović i Ognjen Stojadinović,Petar Bojović, student četvrte godine Fizike u Beogradu, Jelena Todorović, student Ekonomslkog fakulteta u Nišu, i Novak Stasmenkiović student četvrte godine Ekonomskog fakulteta u Nišu.

Gordani Savić, direktoru Ustanove za odrasla i starija lica pripala je pohvala, a pohvale su dodeljene i leskovačkom Centru za socijalni rad, Javnom preduzeću Vodovod, karatistkinji i karate treneru Jeleni Stanojević,Draganu Đokiću, doktorantu Matematičkog fakulteta u Beogradu,Kompaniji ,,Mladost,,, i Kolektivu ,,Dits,, , .

Oktobarske nagrade – medalje na svečanoj sednici Skupštine grada Leskovca uručene su strip autoru Marku Stojanoviću, slikaru Bratisalvu Anđelkoviću, Leskovačkom kulturnom centru za organizaciju Desetog Lajfa, Kamerno gudačkom orkestru Amoroso i Gradskom dečjem horu Zvezdice.

Zahvaljujući gradu na medalji strip autor Marko Stojanović je naglasio da je ovo priznanje leskovačkoj Školi stripa koja na ovom prostoru deluje već dve decenije.

Na Svečanoj sednici Skupštine grada zaključeno je da će lokalna samouprava i u narednom periodu podržavati sve inicijative koje imaju za cilj afirmaciju kulturnih i naučnih vrednosti.

TVL-ONLINE
AKTUELNO
Aktuelno
Aktuelno
Aktuelno
reklama
Oglas
posao