Uputstva za upis u specijalizovane srednje škole

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je da sprovodi prijavljivanje učenika za polaganje prijemnog ispita za upis u specijalizovane srednje škole. Reč je o Matematičkoj i Filološkoj gimnaziji, učenicima sa posebnim sposobnostima za informatiku i računarstvo, muzičke, baletske, likovne i druge talente.

Da bi se ispoštovao jedan od bazičnih principa obrazovanja, a to je podjednaka dostupnost za sve učenike na celoj teritoriji Republike, Ministarstvo će realizaciji ovih ispita pristupiti na dosadašnji način, kada se epidemiološki rizici svedu na najmanju moguću meru.

Do tada će srednjim školama biti dostupni podaci o broju zainteresovanih učenika i predloženi načini organizacije besplatne onlajn pripremne nastave.

Ministarstvo napominje da pojedine specijalizovane gimnazije već organizuju ovakav oblik pripreme za polaganje prijemnih ispita.

U skladu sa ovim obaveštenjem i Škola za tekstil i dizajn u Leskvocu obevaštava da je zbog vanrrdnog stanja, prijavljivanje učenika za polaganje prijmenog ispita za upis moguće obaviti elektonski, putem veb prijave na adresi – prijavazaprijemni2020.mpn.gov.rs, do utorka 7. aprila.

Za sva pitanja, primedbe, sugestije ili moguće probleme koji bi mogli da se jave u vezi sa elektronskim prijavljivanjem, kao i za druga pitanja u vezi sa polaganjem prijemnog ispita za upis u škole sa posebnim sposobnostima, otvorena je e-adresa prijemni.ispit.srednje@mpn.gov.rs.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *