550 MILIONA IZ REPUBLIKE ZA GRADSKI KOLEKTRO

490x370_leskovac-vodovod

U sedištu leskovačkog Vodovoda danas je održan okrugli sto posvećen aktuelnim izazovima u vodosnabdevanju u čijem radu je učešće uzelo 20 direktora ili predstavnika najvećih vodovoda u zemlji.

‘’Zaštita izvorišta, kvalitetno vodosnabdevanje, finansijska nezavisnost samih vodovoda ali i problemi sa viškom zaposlenih i zastarelom mehanizacijom bile su teme o kojima se razgovaralo na ovom okruglom stolu’’ istakla je direktorka leskovačkog Vodovoda Kosara Ilić.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović saopštio je ovom prilikom da je četiri petine posla na projektu Severni krak leskovačkog Vodovoda već završeno i sa zadovoljstvom konstatovao da su građani sve zadovoljniji uslugama koje pruža ovo Javno preduzeće. On je naglasio da će država značajnim sredstvima podržati konačno stavljanje u funkciju gradskog kolektora.

‘’ Već ove godine biće nam uplaćeno 50 miliona dinara iz republičke kase za izradu projektne dokumentacije, a u narednoj preko 500 miliona kako bi konačno završili posao oko kolektora’’ – naglasio je Cvetanović i dodao da je dogovor o ovome postignut prilikom sinoćnje posete predsednika Vučića Leskovcu.