Agenciju za privatizaciju ne interesuje “Interlemind” – Radnici sutra upadaju na gradsku sednicu

interlemind12

Leskovac – Radnici “Interleminda” dobili su  juče u Beogradu  od strane Agencije za privatizaciju odgovor da oni nemaju nikakvu obavezu prema ovoj fabrici  jer je to preduzeće nad kojim je nakon tri godine od privatizacije Agencija izgubila svaku nadležnost.

Preporuka Agencije je bila da se radnici obrate Minsitarstvu za privredu ili prvom potredsedniku Vlade Alaeksandru Vučiću kako bi rešili svoj problem.

Radnici „Interleminda“ , sa druge strane, tvrde da su prevareni jer sastanak, koji im je pre četiri dana sa predstavncima Agencije za privatizaciju oko raskida kupoprodajnog ugovora, obećao državni sekretar za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu Dragan Stevanović uopšte nije bio zakazan.

Radnicima „Interleminda“ bilo je obećano da će u ponedeljak zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave posetiti Agenciju za privatizaciju u Beogradu i zatražiti raskid kupoporodajnog ugovora sa većinskim vlasnikom Valentinom Zaharaijevim iz Bugarske.

interlemind1

Kako radnici kažu, kada su juče tamo otišli, zaposleni u Agenciji su bili zatečeni jer nisu znali svrhu njihove posete jer, kako su im rekli, sastanak niko nije zakazao.

“Mi smo totalno razočarani, prevareni i poniženi. Kada sam se vratio iz Beograda nisam znao šta da kažem radnicima sem da smo prevareni jer gore nisu ni znali da mi dolazimo. Niko ih nije obavestio”  tvrdi Saša Milenković, predsednik sindikata “Nezavisnost”.

Kako su nam ispričali radnici koji su juče bili u Beogradu, predstavnici Agencije su se čak jako neljubazno poneli i prema pomoćniku gradonačelnika Gojku Veličkoviću koji je u ime lokalne samouprave zastupao interese ovih ljudi.

“Oni su razgovarali telefonom, šaputali nešto između sebe… Uopšte nisu ni pokušali da salslušaju Gojka pa je I on reagovao na to I rekao im da bi trebalo da budu malo pristojniji. Na kraju sam predložio da napustimo prostorije Agencije” prepričao nam je Milenković.

Kako kažu ovi radnici oni su razočarani i izigrani i sutra će u 11 sati krenuti u protestnu šetnju od zgrade fabrike pa do gradske skupštine  i zahtevaće da uđu u skupštinsku salu dok se bude održavala sednica kako bi razgovarali sa šefovima odborničkih grupa.