Akademska godina na niškim fakultetima počinje na vreme

Sve je spremno da se predstojeća akademska godina niškog Univerziteta organizuje po kombinovanom modelu nastave. To znači da će teoretska nastava biti onlajn, a ispiti i praktična nastava – uživo u laboratorijama. Fakultetima je prepušteno da nastavu organizuju na osnovu svojih kapaciteta i broja studenata, ali će svi brucoši biti više u učionicama kako bi upoznali svoje profesore i studentsku grupu sa kojom će raditi.

Akademska godina na 13 fakulteta niškog univerziteta počeće na vreme. Sve je spremno za onlajn nastavu koju fakulteti već imaju, ali će se posebna pažnja posvetiti brucošima.

To potvrđuju i na Filozofskom fakultetu u Nišu koji je ove godine upisalo 650 studenata, kaže Natalija Jovanović, dekan ove visokoobrazovne ustanove

Što se fakulteta prirodnih i tehničkih nauka tiče, oni uglavnom imaju veće prostorne mogućnosti. Tako da će na Mašinskom, gde je na svim programima osnovnih studija upisano 250 studenata, nastavu uživo pratiti prva i druga godine, kaže dekan Nenad Pavlović.

Na svim fakultetima biće organizovana i svečana dodela indeksa prema svim preporučenim merama protiv sprečavanja i širenja zaraze Covid 19,  za ukupno 5 200 brucoša u Nišu. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *