U akcija dobrovoljnog davanja krvi u Crvenom krstu prikupljeno 47 jedinica

Crveni krst Leskovac

Još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi, koju sprovodi Zavod za transfuziju iz Niša, organizovana je u prostorijama leskovačkog Crvenog krsta. Ovom prilikom prikupljeno je 47 jedinica krvi.

Iz niškog Zavoda za transfuziju poručuju da su zalihe krvi u ovoj ustanovi na stabilnom nivou, a zbog nepredvidivosti potrošnje krvnih derivata, dobro je da one budu što veće, pa je, kao i obično, svaka krvna grupa dragocena.

Davalac može postati svako ko ima dobru volju, a ispunjava određene zdravstvene kriterijume, jer zbog nekih hroničnih bolesti davaoci krvi mogu biti privremeno ili trajno odbijeni.

“Mi uvek preporučujemo dobrovoljnim davaocima da pre davanja krvi doručkuju, da to bude neki lagan doručak. Savetujemo unošenje veće količine tečnosti posle davanja, a takođe je bitno da budu odmorni i naspavani.”, kaže Dragan Virijević, doktor niškog Zavoda za transfuziju krvi.

Dragocenu tečnost Leskovčani imaju priliku da doniraju dva puta mesečno u prostorijama Crvenog krsta. U toku sprovođenja ove akcije, zbog aktuelne epidemiološke situacije ispoštovane su sve mere zaštite propisane od strane nadležnih.

One thought on “U akcija dobrovoljnog davanja krvi u Crvenom krstu prikupljeno 47 jedinica

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *