Ako grad nema, građani imaju!

skustina popodne

Leskovac – Kako grad nije više u prilici da subvencioniše deo troškova za obavljanje komunalne delatnosti Por Verner i Vebera, od naredne godine Leskovčani će u potpunosti plaćati usluge ovom preduzeću koje podrazumevaju prikupljanje, odvoženje i deponovanje smeća.

Odbornici lokalnog parlamenta dali su saglasnost gradonačelniku Cvetanoviću da potpiše aneks ugovora sa ovom firmom kojim će biti precizirane ove obaveze.

Iako se, u februaru, grad obavezao Ugovorom da će tokom dve godine izmiriti i zaostala dugovanja po pitanju plaćanja usluge deponovanja čvrstog komunalnog otpada Por Verner Veberu, koja su iznosila oko milion evra, namireno je samo osam rata po mesečnom zaduženju od po osam miliona dinara.

Kako su tekuća zaduženja pet miliona dinara iznos od 13 miliona mesečno postao je previsok za, već ionako opterećen budžet grada.

Jedino rešenje za narednu godinu je da grad prestane sa subvencionisanjem građana i da sav trošak padne na teret korisnikla usluga Por Verner i Vebera.

Odbornici su usvojili i predlog kojim se obavezuju nadležne gradske uprave da izrade kompletnu analizu realizacije međusobno ugovorenih obaveza između grada i Por Verner i Vebera, pre svega u delu obaveze prikupljanja, odvoženja i deponovanja smeća i visine naknade za obavljanje ove delatnosti saglasno kriterijumima koji su utvrđeni odlukom o održavanju čistoće radi zaštite interesa građana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *