Glumac Aleksandar Dunić pred leskovačkom publikom: “Traktati o ljubavi i sreći”

Leskovčani su večeras u kompleksu Šop-Đokić imali priliku da uživaju u “Traktatima o sreći i ljubavi” Jovana Dučića, u izvedbi glumca Aleksandra Dunića, koji je svoju popularnost utemeljio ulogama u popularnim serijskim programima ( “Porodično blago” i “Bela lađa”). Ova monodrama bila je deo programa manifestacije “Leskovački letnji festivali”.

Inspirativno, kao i u svim svojim glumačkim komadima, ovaj poznati glumac pričao je leskovačkoj publici o ljubavi i sreći, ali i o poeziji i položaju pesnika u savremenom društvu.

-Savremeno društvo je izgubilo dubinu i empatiju. Ja lično ne mogu da shvatim da smo mi imali tako grandiozne pesnike, a došli smo do toga da se pesništvo ne neguje i ne bude nešto prestižno i veliko, da pesnici ne budu prvorazredni ljudi. Mi imamo sijaset pesničkih manifestacija i svi ti pesnici su ovenčani slavom, ali generalno na tom polju nam baš ne cvetaju ruže- istakao je, između ostalog, glumac Aleksandar Dunić.

I upravo je monodrama obogaćena najlepšom ljubavnom poezijom naših poznatih pesnika, među kojima su Mika Antić, Vladislav Petković Dis, Laza Kostić.

Publiku je, na samom kraju, zabavio i anegdotama iz života naših poznatih glumaca.

Posetioci su večeras, u okviru manifestacije”Leskovački letnji festivali”, imali priliku da pogledaju i nastup Gimnastičkog kluba “Kolut”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *