Ambasador Japana posetio Opštinu Crna Trava

Ambasador Japana u Beogradu Takahiko Kacumata, posetio je danas Opštinu Crna Trava. Povod je bio primopredaja donacije za nabavku specijalizovanog vozila lokalnog Javno-komunalnog preduzeća “Vilin Lug”, za šta je Vlada Japana obezbedila preko 76.000 evra. Naime, vozilo je u ovo preduzeće stiglo pre dve godine, ali je zbog pandemije Kovida 19 ceremonija upriličena danas.

Zahvaljujući upotrebi specijalizovanog vozila koje je nabavljeno sredstvima Vlade Japana, Javno-komunalnog preduzeća “Vilin Lug” u Crnoj Travi, za dve godine napravilo je uštedu od 5 miliona dinara. Specijalizovano vozilo za Javno-komunalno preduzeće “Vilin Lug” je prva donacija Vlade Japana opštini Crna Trava, ali ne i jedinoj lokalnoj samoupravi u Srbiji. Naime, od 1999. godine Japan je sa ukupno 15 miliona evra podržao preko 240 različitih programa u našoj zemlji u okviru Projekta za osnovne potrebe stanovništva.

Delegacije ambasade Japana i opštine Crne Trave razmenile su i simbolične poklone. Inače, u ovoj 2022. vlade Japana i Srbije obeležavaju 140 godina od uspostavljanja prijateljskih odnosa između dveju država.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *