AMSS: Očekivane gužve na auto-putevima

Tokom dana se na putevima u Srbiji očekuju dobri uslovi za vožnju, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Zbog praznika i početka kraćeg raspusta za osnovne i srednje škole, već sa prvim popodnevnim satima očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja, najpre na izlaznim putevima iz većih gradova, a zatim i na svim ostalim putnim pracima, a posebno onim koji vode ka vikend naselјima ili omilјenim skijalištima.

Pojačan saobraćaj očekuje i na putevima ka Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

JP „Putevi Srbije” saopštilo je danas da zbog praznika, Dana državnosti Srbije, očekuje povećan intenzitet saobraćaja na državnim putevima. Putevi Srbije navode da preduzimaju sve neophodne mere u cilju bržeg prolaska vozila, intenziviran je rad na naplatnim stanicama, svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno bez pauze.

Povećan je broj inkasanata na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila usled pojačanog saobraćaja na autoputevima u Srbiji, kaže se u saopštenju. Najbrži prolazak kroz naplatne stanice omogućava elektronska naplata putarine (ENP) koja značajno skraćuje vreme putovanja i omogućava vozilima prolazak bez zaustavljanja, a ujedno predstavlja i jeftiniji vid plaćanja putarine. Učesnici u saobraćaju putem portala na autoputevima i aplikacije za mobilne telefone „Putevi Srbije“, informišu se u realnom vremenu o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, prekidima saobraćaja, stanju kolovoza, vremenskim prilikama i drugim neophodnim informacijama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *