Anđela Dinić i Bogdan Zdravković najbolji sportisti Vlasotinca u 2021.

Šahistkinja Anđela Dinić i atletičar Bogdan Zdravković najbolji su sportistkinja i sportista Vlasotinca u 2021, a ORK Vlasotince najbolji klub u varoši na Vlasini u godini za nama, saopšteno je na sinoćnjoj dodeli nagrada Sportskog saveza opštine Vlasotince. Najbolji trener je Miloš Mitov iz Atletskog  kluba „Vlasotince“, a najbolji sportski radnik Radovan Stanković, Fudbalski savez opštine Vlasotince. Poseban rezultat u 2021. na velikim takmičenjima ostvario je Živan Šušulić, šahovski klub Vlasotince. Posthumno priznanje dodeljeno je Dušanu Krstiću, osnivaču OK Vlasina, za veliki doprinos razvoju odbojke. Nagrade za uspehe u godini na izmaku dobile su i sportske nade Vlasotinca:

Danilo Miljković – FK Vlasina

Mihailo Momčilović – ŠK Vlasotince

Helena Todorović – SU Pokret

Luka Todorović – FK Mladost

Sara Stanković-ŽFK Rosulja 2014

Dušan Todorović – AK ,Vlasotince

Anđela Đikić-AK ,Vlasotince

Darko Jovanović – KBK Vlasotince

Mihajlo Stojiljković – SU, Akademija Vlasina

Nagrade saradnicima Sportskog saveza, za doprinos u razvoju sporta na teritoriji opštine Vlasotince pripale su ove godine opštini Vlasotince, Kulturnom centru, Sportsko-rekreativnom centau Vlasina, Turističkoj organizaciji opštine Vlasotince i Mesnoj zajednici Ladovica.

Ovom prilikom, Sportski savez priredio je i izložbu fotografija o svojim aktivnostima u ovoj godini. Predsednik saveza Milan Ristić istakao je dobru saradnju sa sportistima i podsetio na aktivnosti koje je savez organizovao u ovoj godini, a koje su novina u odnosu na prethodne godine. Reč je o oštinskim i regionalnim seoskim sportskim igrama, regionalnom takmičenju Sport u policiji, učešću u Evropskoj nedelji mobilnosti i takmičenju Brzinom do zvezda.

Opština Vlasotnce u okviru redovnih i posebnih programa u sportu nastoji da podrži aktivnosti klubova i pojedinaca i doprinese razvoju sporta, rekao je predsednik opštine Bratislav Petrović.

“U budžetu opštine Vlasotince, koji smo ove nedelje usvojili, predvideli smo za redovne programe finansiranja u sportu 35 miliona dinara. Tokom godine, ukoliko se ukažu mogućnosti, realizovaćemo i vanredne programe finansiranja sportskih klubova. Koliko sam upoznat, od ove godine imaćemo tri nova kluba koja će konkurisati za sredstva- rekao je Petrović.

Na početku skupa, minutom ćutanja, prisutni su odali poštu  nedavno preminulom istaknutom sportskom radniku Dušanu Krstiću, osnivaču Odbojkaškog kluba Vlasina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *