Anketa za sve građane koji žele da se izjasne o načinima trošenja sredstava namenjena zaštiti životne sredine

Udruženje građana Tim 42 je kreiralo onlajn upitnik s ciljem da građanima Leskovca omogući da se izjasne o ekološkim problemima sa kojima se susreću i za čije rešavanje smatraju da bi trebalo da se izdvoje sredstva u budžetu grada.

Danima se u Leskovcu, ali i drugim gradovima širom Srbije priča o zagađenju vazduha i građani uglavnom svoje viđenje ovog problema iznose u javnost putem objava na društvenim mrežama ili u komentarima na novinske članke, ali to neće doprineti rešavanju problema – navode u Udruženju Tim 42 i dodaju da su kreiranjem onlajn ankete želeli da pruže mogućnost građanima Leskovca da se izjasne o tome na koji način će se budžetska sredstva namenjena zaštiti životne sredine na teritoriji grada Leskovca utrošiti u 2020. godini i na taj način konstruktivno priđu problemu zaštite životne sredine.

Popunjavanjem ovog upitnika građani će moći da daju predlog u kojim oblastima zaštite životne sredine treba da se usmeri najviše novca, ali i da navedu konkretne ekološke probleme na teritoriji grada i predlože način za njihovo rešavanje – navode u Udruženju Tim 42 i objašnjavaju da je anketni upitnik anoniman te da je za njegovo popunjavanje dovoljno 10 minuta.

Rezultati ankete će biti predstavljeni predstavnicima Odeljenja za zaštitu životne sredine grada Leskovca. Anketa o zaštiti životne sredine na teritoriji grada Leskovca sprovodi se u sklopu projekta „Pravo na zdravu životnu sredinu“ koji uz finansijsku podršku Fonda za zaštitu životne sredine grada Leskovca realizuje udruženje građana Tim 42.

Anketa se može preuzeti na fejsbuk stranici ovog udruženja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *