Aprilski dani smeha u Leskovcu: “Terapija” je uspela

Izvođenjem predstave “Terapija” Regionalnog pozorišta Novi Pazar, sinoć je u leskovačkom Narodnom pozorištu svečano otvoren prvi Festival komedije “Aprilski dani smeha”.

Ovaj dokumentarističko-romantični komad, urađen po motivima teksta Kristofera Duranga, u režiji Olje Đorđević, bavi se problematikom muško-ženskih odnosa. Šest junaka, koje igraju Nikola Voštinić, Rifat Rifatović, Lemana Bećirović, Kristina Jeftović, Dušan Živanić i Haris Šećerović, prototipi su ljudi koje možemo sresti svuda oko nas.

U vremenu kada je ljubav postala luksuz, a brak “način da se izbegne intimnost”, oni očajnički traže pažnju i srodnu dušu, boreći se na humorističan način sa svojim zabludama, predrasudama i frustracijama.


-U ovom sumornom vremenu u kojem živimo, čini mi se da nam svima nedostaje smeha. Mislim da je ovo pravi potez leskovačkog Narodnog pozorišta i želim Leskovčanima još najmanje sto godina tradicije ovog festivala, jer sam siguran da će uživati svih ovih dana– rekao je Seadetin Mujezinović, direktor Regionalnog pozorišta Novi Pazar, koji je zvanično otvorio festival.

Pokrovitelj ovog festivala je lokalna samouprava, a namera organizatora je da postane tradicionalan.

-Zahvaljujući podršci Grada Leskovca i gradonačelnika Gorana Cvetanovića, evo nas pred realizacijom važnog festivala. Ideja nam je da nasmejemo publiku, a o tome koliko nam je ona važna govori činjenica da je upravo publika naš žiri- ističe u izjavi za Televiziju Leskovac Dragan Boža Marjanović, direktor Narodnog pozorišta u Leskovcu.

Ako je sudeći po nasmejanim licima u publici i aplauzima kojima su ispraćeni glumci na kraju predstave, možemo zaključiti da je “terapija” uspela.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *