ASK ponovo osnažuje mlade i talentovane ljude u okviru projekta Alumni mreža: Okuplja najbolji među najboljima

Kaštel Ečka u Ečkoj će u periodu od 10. do 12. februara biti domaćin okupljanja mladih i talentovanih alumnista Svetionika znanja u okviru projekta Alumni mreža, Asocijacije za afirmaciju kulture. Ova mreža nastoji da okupi i podrži mlade talente, koji će kroz edukativne programe i projekte unaprediti svoje znanje i veštine. Događaj uključuje posetu memorijalnom centru i razmenu ličnih iskustava, kako bi se jačali međusobni odnosi i razvijala Alumni mreža Svetionika znanja.

Na okupljanju će se pojaviti dva značajna predavača: Emilija Milenković, aktivista i osnivač udruženja Naš svet, naša pravila i Balša Božović, direktor Regionalne agencije za demokratski razvoj, koji će govoriti na teme “Edukacija budućih glasača” i “Borba protiv korupcije”.

U okviru projekta Alumni mreža Svetionika znanja, alumnisti će imati pril obiđu rodnu kuću i muzej Mihajla Pupina u Idvoru. Pupin, koji se smatra jednim od najvećih Srba, živeo je i radio u SAD-u, gde je stekao svetsku slavu kao naučnik i izumitelj. Njegova naučna dostignuća i saradnja sa američkim naučnicima dovela su do osnaživanja pozitivnih istorijskih odnosa između Srbije i SAD-a, što je i razlog posećivanja muzeja. I upravo je glavni cilj posete da alumniste edukuje o značaju i uticaju Mihajla Pupina i da afirmiše pozitivne istorijske odnose između dve zemlje. Pored toga, poseta muzeju i obilazak rodne kuće Mihajla Pupina će biti prilika za alumniste da se upoznaju sa njegovim životom i naučnim radom, što treba da im bude vetar u leđa da se i oni razvijaju kao inovatori u svojim oblastima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *