Avantura park, sportski tereni i staze u Turističko-rekreativnom parku “Čukljenik” u Lebanu

Ukoliko se sve bude odvijalo po planu, krajem leta počeće radovi na izgradnji i uređenju Turističko-rekreativnog parka Čukljenik na području opštine Lebane, zahvaljujući ugovoru koji je nedavno potpisao pomoćnik predsednika ove opštine Goran Lazarević sa predstavnicima Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, vrednosti 30 miliona dinara. Sredstva su namenjena početku izgradnje ovog turističkog centra.

Ovaj turistički centar, koji će se nalaziti na nadmorskoj visini od 400 metara, imaće bogat sadržaj za posetioce, naročito za one najmlađe. Između ostalog, biće izgrađeni objekti za smeštaj turista, amfiteatar, staze, kao i sportski tereni sa avantura parkom.

Ova investicija umnogome će doprineti razvoju turizma na području ove lokalne samouprave, ističe predsednik opštine Ivan Bogdanović, dodajući da će se radovi odvijati u više faza.

Opština Lebane raspolaže izuzetnom prirodnom lepotom, a izgradnjom na Čukljeniku, zajedno sa arheološkim nalazištem Caričin Grad, turistička ponuda mesta biće još bogatija. U saradnji sa Vladom Republike Srbije i resornim ministarstvima ubrzano ćemo raditi na izgradnji i na privlačenju turista ka jugu Srbije, a rešavanjem statusa hotela u Lebanu obezbedićemo i smeštajni kapacitet gostiju– dodaje predsednik Bogdanović.

Turističko-rekreativni park Čukljenik prostiraće se na površini od 42 hektara. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *