Bajkeri iz Hrvatske ponovo u Vlasotincu

Učesnici jubilarnog 10. Balkan relija, njih 34, bili su sinoć gosti Vlasotinca. Ovo je šesti put da bajkeri iz Hrvatske, pod vođstvom predsednika BMW moto kluba Dalmacija Željana Rakele, posećuju varoš na Vlasini u okviru Balkan relija.

Motociklisti iz Hrvatske su više puta prethodnih godina isticali da će Vlasotince ostati nezaobilazna tačka na njihovoj ruti, zbog srdačnosti i gostoprimstva ljudi i lepote mesta.

“Ruta će se možda menjati, ali će Vlasotince i dalje bit na njoj. Ovo veliko gostoprimstvo trudićemo se da uzvratimo u Splitu – rekao je Rakela.

Pogačom i solju dočekali su ih predstavnici lokalne samouprave, Turističke organizacije i Kulturnog centra, a potom su motociklisti pogledali film Nebojše Ilića Ilketa pod nazivom „Nije važno odakle sam“, koji upravo govori o druženju bajkera iz Splita i Vlasotinca.

Članovi splitskog kluba i ove godine obradovali su decu  i vaspitače u Predškolskoj ustanovi „Milka Dimanić“. Na dobrotvornoj večeri, sinoć, skupili su 850 evra i kupili dva kompjutera i slatkiše.

“Naša poseta i ove godine ima humanitarni karakter. U akciji nas je podržao i Rotari klub 1181 iz Varaždina. Sličnu akciju sprovešćemo, po povratku, uz pomoć Rotari kluba Split plus, za pomoć Petrinji – naglasio je Željan Rakela.

Zbog poznate situacije sa korona virusom izostalo je druženje dece sa bajkerima, ali ne i baklave koje su iz vrtića poslali za goste iz Splita. Njima se zahvalila direktorka PU “Milka Dimanić” Snežana Filipović, koja je podsetila da učesnici Balkan relija na svom putu nikada ne zaboravljaju predškolce iz Vlasotinca.

Balkan reli  će trajati osam dana tokom kojih će bajkeri iz Hrvatske preći oko  3 000 kilometara i obići Hrvatsku, Srbiju, Severnu Makedoniju, Albaniju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *