Balkanska smotra mladih strip autora počinje sutra

Balkanska smotra mladih strip autora, koju organizuje  škola stripa „Nikola Mitrović Kokan“,  biće održana od 14. do 16. avgusta po 22. u Leskovcu. Ove godine okupiće gotovo  2900 izlagača iz 73 zemlje iz celog sveta.

Balkanska smotra mladih strip autora, inače najstariji strip festival bivše Jugoslavije, čiji je cilj da se mladi autori ohrabre i nastave sa daljim profesionalnim  angažovanjem,  održaće se uz poštovanje svih propisanih mera prevencija.  

Izložbe su već postavljene na tri lokacije u gradu: u Narodnom muzeju, Narodnoj biblioteci i Leskovačkom kulturnom centru.

 

Ceremonije svečanog otvaranja ove godine neće biti kako bi se izbeglo okupljanje većeg broja ljudi u zatvorenom prostoru, ali je zato obezbeđen bogati digitalni sadržaj koji će svima koji su zainteresovani biti dostupan putem interneta.

Festival i ove godine dodeljuje nagrade mladim autorima u kategorijama crtača, ilustratora, scenarista i teoretičara, kao i jedinstvenu plaketu „Nikola Mitorvić Kokan“ za doprinos srpskom stripu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *