Beogradska Opština Vračar i Grad Leskovac potpisuju sporazum o saradnji

Na današnjoj sednici Gradskog veća, između ostalog usvojen je izveštaj za treći kvartal o praćenju javnih i javno- komunalnih preduzeća uz analizu rada i mišljenja od 1. januara do 30. septembra ove godine.

Gradski većnici dali su saglasnost i na odluku o formiranju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2020. godinu na teritoriji grada. Kako je pojasnio Goran Pejić iz Odeljenja za finansije, ova prosečna cena utvrdiće se na osnovu ostvarenog prometa u periodu od 1. januara do 30. septembra ove godine.

Jednoglasno je usvojena i odluka o uspostavljanju saradnje između opštine Vračar i grada Leskovca. U obrazloženju, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanaović pojasnio je da će saradnja sa ovom važnom beogradskom opštinom rezultirati  ostvariavanjem zajedničkih interesa koji će biti definisani Sporazumom o saradnji.

U nastavku sednice usvojena  je i predata na dalje razmatranje Skupštini grada, i   izmena i dopuna programa korišćenja sredstava budžetskog Fonda za razvoj poljoprivrede na teritoriji grada Leskovca za 2019. godinu, kao i program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i ruralnog razvoja za Leskovac u narednoj godini.

Ove , kao i tačke sa prethodnih zasedanja gradskog veća naći će se na dnevnom redu Skupštine grada koja je zakaz

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *