Besplatno letovanje za decu iz hraniteljskih porodica

Deca bez roditeljskog staranja koja se nalaze na porodičnom smeštaju, u hraniteljskim porodicama, i ove godine su zahvaljujući Gradu Leskovcu, Centru za socijalni rad, uz veliku podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, otišli na letovanje u Grčku. Oni će u Nea Kalikratiji boraviti 10 noći, odnosno 11 dana.

Decu bez roditeljskog staranja su na letovanje ispratili zamenica gradonačelnika Leskovca Lidija Dimitrijević i član Gradskog veća Aleksandar Pejčić. Oni su deci i hraniteljima poželeli srećan put i lep provod u ime gradonačelnika Gorana Cvetanovića.

-U hraniteljskim porodicama u Leskovcu odrasta 113 deteta. Po zakonskim propisima deca na hraniteljstvu imaju pravo ili na letovanje ili na ekskurziju. Ove godine je 35 njih odabralo letovanje. Tim stručnjaka iz Centra za socijalni rad u Leskovcu je za njih organizovao letovanje i za tu namenu izdvojeno je 3,3 miliona dinara. (sredstava su iz ministarstva). Deci je obezbeđena lekarska pratnja, spasioci, sa njima će krenuti i hranitelji, koji putuju o svom trošku i tri stručna radnika Centra.

Cilj grada Leskovca je da uspostavi efikasan sistem socijalne zaštite koji će odgovoriti na potrebe svih građana i koji će podržavati ranjive pojedince i grupe kojima je potrebna pomoć društva i države. Naša je obaveza da deci iz hraniteljskih porodica, kao najranjivijoj grupi u sistemu socijalne zaštite, pružimo svu moguću ljubav, negu, dom, podršku i poverenje- istakla je zamenica gradonačelnika Leskovca Lidija Dimitrijević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *