BIRAČKI SPISAK IZLOŽEN U SKUPTINI GRADA

 

biracki-spisakLESKOVAC – Jedinstveni birački spisak za područje grada Leskovca izložen je u zgradi Skupštine grada Leskovca, ulica Pana Đukića 11 u kancelariji broj 22 saopštila je Gradska uprava za opšte poslove iz koje obaveštavaju građane da uvid mogu neposredno izvršiti svakog radnog dana u vremenu od 7 do 20 časova i subotom i nedeljom od 7 do 15 časova. 

Uvid u deo Jedinstvenog biračkog spiska za područje grada Leskovca vrši se tako što se unošenjem jedinstvenog matičnog broja građanina, omogućava provera da li je upisan u birački spisak i da li su upisani podaci tačni dodaje se u saopštenju.

Građani od Gradske uprave za opšte poslove mogu do zaključenja biračkog spiska da zahtevaju donošenje rešenja na kojima se zasnivaju promene u biračkom spisku.

Od proglašenja izborne liste pravo na uvid u birački spisak i zahtevanje promena u biračkom spisku ima i podnosilac izborne liste ili lice koje on ovlasti u skladu sa zakonom i to na isti način i po istom postupku kao i građani.

Iz ove uprave pozivaju sva maloletna lica koja biračko pravo stiču najkasnije na dan izbora, odnosno 24. aprila da na osnovu prijave prebivališta podnesu zahtev za upis u birački spisak zaključuje se u saopštenju za javnost Uprave za opšte poslove grada Leskovca.