Biznismeni savetuju: Privatnici mogu da spasu javna preduzeća

savet 1

Leskovac – Savet za razvoj grada Leskovca preporučio je danas lokalnim vlastima da se što hitnije krene u privatno-javno partnerstvo, kako bi se prevazišli problemi u gradskom komunalnom sektoru.

Na ovom sastanku zaključeno je da Leskovac trenutno nema ni jedan spreman kapitalan projekat kojim bi moglo da se konkuriše za dobijanje sredstava iz predpristupnih fondova Evropske unije.

Kako je objasnio predsednik Saveta za razvoj grada Božidar Stojiljković, stanje sa projektima i završetkom objekata od kapitalnog značaja za grad je nepovoljno.

Što pre se moraju završiti hala Partizana, Zelena zona, Fotonaponska elektrana, kao i autobuska stanica.

Neophodno je drugačije pristupiti završetku ovih investicija.

 „Javno privatno partnerstvo je pravo rešenje“ rekao je Božidar Stojilkjković, predsednik Saveta za razvoj grada.

savet 2

Stojiljković je istakao zadovoljstvo da su gradonačelnik i njegovi saradnici do sada uglavnom prihvatali savete ovog tela i kao primer naveo kadrovske promene u Direkciji za urbaniztam i izgradnju, kao i pokretanje aukcije za pordaju lokala javnog preduzeća Dom.

Na konstataciju novinara da je u gradskoj direkciji zapravo samo smenjen direktor, a da se gradonačelnik žalio na to što se sa procesom javne prodaje lokala još uvek nije krenulo, Stojiljković je rekao da je smena direktora u nekom javnom preduzeću najvažnija kadrovska promena, a da ima saznanja da će se slično dogoditi i u Domu, kao i još nekoliko javnih preduzeća i ustanova.