Bogat onlajn program na sajtu Leskovačkog kulturnog centra

I za ovu nedelju Leskovački kulturni centar priredio je bogat online program koji će biti prikazan na sajtu www.lkc.org.rs

U četvrtak, 7. maja od 21 čas, biće prikazan koncert sa Strings festivala 2017. Marka Miletića, violončeliste i Mihajla Zurkovića, pijaniste.

Obojica umetnika rade kao profesori na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

U petak, 8. maja tačno u podne, posetioci sajta moćiće da pogledaju “Pesme za dobar dan”, dok je subota veče u 21 čas rezervisana za tribinu  “U krupnom planu” na kojoj je gost naša poznata glumica Gorica Popović.

Proslavljena glumica Gorica Popović gostovala je na tribini “U krupnom planu” 25. maja 2018. godine. Leskovačkoj publici govorila je o ključnim ličnostima i događajima u svojoj karijeri tokom koje je ostvarila niz zapaženih uloga u pozorištu, na filmu i televiziji. Članica ansambla Ateljea 212 od 1982. na poziv Mire Trailović, prisetila se saradnje sa velikanima našeg glumišta, među kojima su Zoran Radmilović, Taško Načić i Bata Stojković, sa kojima je igrala u više od 70 predstava.

Istakla je da je radila sa vodećim rediteljima koji su bili značajni za nju, Mucijem Draškićem, Dejanom Mijačem, autorima tzv. “češke škole” Goranom Markovićem, Điđom Karanovićem, Rajkom Grlićem, Lordanom Zafranovićem. “Dobila sam Zlatnu arenu u Puli za “Nacionalnu klasu”, “Caricu Teodoru” u Nišu za filmove “Dorotej”, “Pad Italije”, “U raljama života”, “Nušićevu nagradu” za komičarski opus, sve te nagrade imaju veliki značaj, ali najveća sreća za čoveka je kada radi ono što voli”, rekla je Gorica Popović.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *