BOGATA NEDELJE U OKVIRU MANIFESTACIJE “EVROPSKA NOĆ ISTRAŽIVAČA 2019”

Manifestacija„Evropska noć istraživača 2019“, u Leskovcu će biti obeležena različitim programima tokom čitave ove nedelje.  Organizatori su pripremili brojne zanimljive sadržaje, od različtih redionica za najmlađe, do predstava i izložbi.

Mališani leskovačkih osnovnih škola danas su u  radionici Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju radili makete popularne leskovačke šajkače, odnosno nadaleko čuvene zgrade sajma.

“S obzirom na to da je reč o objektu  koji ima istorijski i arhitektonski značaj, ovo je i prilika da se mališani upoznaju sa jedinstvenom građevinom u svom gradu – rečeno je  ovom prilikom.

Direktorka Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju Emina Jovanović, najavila je da se, zbog vremenskih uslova, sutrašnje, kako ističe, za mališane najatraktivnije događanje odlaže za petak. U okviru manifestacije Evropska noć istraživača , u leskovačkom Centru za stručno obrazovanje pored radionice “Sagradimo budućnost na temeljima prošlosti “ realizuju se i  radionica “Biblioteke su kapije u budućnost “  i obilazak Tehnološkog fakulteta, a centralno događanje održaće se 27. septembra u prostorijama Centra.

U okviru ovogodišnje Noći istraživača, Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ organizovala je radionicu za učenike od prvog do četvrtog razreda Osnovnih škola „Vasa Pelagić“ i „Josif Kostić“ pod nazivom „Biblioteke su kapije u budućnost“.

Kako su istakli organizatori cilj ove radionice je razvijanje čitalačke navike, logike i memorije, upoznavanje dece sa 4D knjigama.

Učenici su imali priliku da usvoje nova saznanja iz 4D knjiga i to: „Enciklopedija: Dinosaurusi“, „Anatomija u uvećanoj stvarnosti“ i „EJ BI SI“