Brojne nagrade za učenike leskovačke škole stripa

Na Drugom konkursu karikature Skomiks, održanom u Milanu u Italiji, Andjela Pešić i Mateja Jović iz leskovačke Škole stripa „Nikola Mitrović Kokan“, osvojili su dve nagrade u kategoriji do 18 godina, rečeno je na konfeenciji za novinare u leskovačkoj školi stripa na kojoj su predstavljeni i drugi uspesi njenih polaznika.

Na konkursu je učestvovalo oko 330 učesnika iz 56 zemalja širom sveta, uprkos velikoj konkurenciji , polaznici leskovačke škole stripa, Andjela i Mateja, uspeli su visoko da se plasiraju. Još jedno zapaženo učešće mladi strip autori imali su i na medjunarodnom Festivalu dečijeg stvaralaštva „Umetnik iz školske klupe“.  Katarina Hadži-Jovančić osvojila je prvu nagradu u kategoriji učenika srednjih škola, dok se Andrej Stanojević plasirao kao drugi u kategoriji osnovaca od 5 do 8 razreda.

Škola stripa „Nikola Mitrović Kokan“ svake godine u Leskovac donese veliki broj nagrada, a  Marko Stojanović, predavač u ovoj školi, kaže da se nada da će tako ostati i ubuduće.

Krajem septembra na Medjunarodnom salonu stripa u Beogradu, strip „Jeftino i skupo“ Marka Stojanovića i Sabahudina Muranovića Murana dobio je nagradu striparnice „Alan Ford“, istaknuto je ovom prilikom

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *