Brojnim koncertima Amoroso obeležava 20 godina postojanja

„20 DANA ZA  20 GODINA“ projekat je kojim će Kamerni orkestar „Amorozo“ obeležiti 20 godina postojanja. Projekat se realizuje zahvaljujući finansijskoj podršci Ministarstva kulture Republike Srbije i Grada Leskovca, a u organizaciji Kamernog orkestra „Amorozo“ i  Leskovačkog kulturnog centra. Realizacijom niza aktivnosti, koje će simbolično trajati 20. dana, široki auditorijum  imaće uvid u postignuća Kamernog orkestra „Amorozo“ koji je jedan od retkih ansambala, koji deluje kao udruženje, i u kontinuitetu radi i stvara već 20 godina.

Projekat je podeljen na tri segmenta:

1 .“Najbolje od nas“

– Koncert „Amorozo, Dejan Gavrić i prijatelji“ (27.11.2022, Hol LKC-a, 19 časova)

Na ovom koncertu sa kamernim orkestrom „Amorozo“ nastupiće flautista Dejan Gavrić, koji je ostvario niz značajnih nastupa sa ansamblom. Pored Dejana Gavrića očekuje se i nastup flautiskinje Biljane Miljković i soprana Dragane Mitić i Nade Nikolić.

– Svečani koncert „Stefan Milenković i Amorozo“ (3.12.2022, Narodno pozorište, 20.00 časova)

– Koncert „20 s ljubavlju“ (12.12.2022, Hol LKC-a, 19 časova)

Na ovom koncertu Kamerni orkestar „Amorozo“ izvešće dela za gudački orkestar. Dirigent Rade Pejčić, sa kojim je orkestar ostvario značajnu saradnju, programom će nas provesti kroz predhodnih 20 godina.

– Koncert „Jovan Bogosavljević i Amorozo“ (21.12.2022, Hol LKC-a, 19 časova)

Na ovom koncertu sa Kamernim orkestrom „Amorozo“ nastupiće violinista Jovan Bogosavljević, koji je ostvario niz značajnih nastupa sa ansamblom. Na programu ovog koncerta naći će se delo majstora tanga „4 godišnja doba“ Astora Pjacole.

2.“20 s ljubavlju“

– Otvaranje izložbe „Amorozo – 20 s ljubavlju“ (27.11.2022, Hol LKC-a, 18.30 časova)

U okviru ovog segmenta biće održana izložba plakata koja prati rad ansambla od osnivanja do danas. Izložbu su pripremile Vesna Đorđević iz Foto kluba „Leskovac“ i Marijana Prokić, Pr Kamernog orkestra „Amorozo“

– Akademija i promocija monografije(12.12.2022, Hol LKC-a, 18.30 časova)

Akademija će biće održana u holu Leskovačkog kulturnog centra. Ovom prilikom biće predstavljena Monografija Kamernog orkestra „Amorozo“.

3. „Razgovori“

– Razgovori sa solistima

Predviđeno je da nakon koncerata publika ima priliku da razgovara sa solistima  o saradnji koju su ostvarili sa Kamernim orkestrom „Amorozo“. Razgovore će pripremiti i voditi muzikolog Nebojša Todorović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *