„Čas na otvorenom“ kao deo inkluzivnog predškolskog programa

Jedna od značajnih karakteristika Projekta inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja, čiji je deo i Predškolska ustanova “Vukica Mitrović” u Leskovcu, je prepoznavanje lokalne zajednice kao mesta gde deca mogu da uče, razvijaju svoje potencijale i kreativnost. Upravo s tim ciljem u parku Devet Jugovića organizovano je druženje u vidu časa na otvorenom za mališane iz Vrtića “Crvčak”.

Predškolska ustanova “Vukica Mitrović” u Leskovcu jedna je od prvih ovog tipa u Srbiji koja je ušla u implementaciju novih programa, a u okviru projekta inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Jezgro tih promena bili su vrtići “Cvrčak”, “1001 radost” i “Snežana” u Grdelici, da bi se potom novine u vaspitno-obrazovnom radu prenele i na ostale.

S ciljem stvaranja što boljih uslova za rast i razvoj najmlađih građana, lokalna samouprava grada Leskovca je u proteklom periodu uložila oko 13,4 miliona dinara za uređenje parka Devet Jugovića.

Čas na otvorenom posetio je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, kome su ovom prilikom deca uručila crtež izrađen za njega.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*