Cena javnog prevoza neće biti veća, grad će razmotritu mogućnost subvencionisanja pojedinih linija

Nakon što su predstavnici preduzeća za prevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju izneli podatak da posluju sa gubitkom, zbog čega su predložili da se ili ponovo poveća cena karata ili izvrši subvencionisanje nerentabilnih linija od strane grada, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je da se cena karata neće povećavati, ali da će drugi predlog biti razmotren. Ovo je jedan od zaključaka današnjeg sastanka leskovačkih privrednika i gradskog rukovodstva.

Detaljno iznoseći finansijske podatke u vezi sa svojim poslovanjem, predstavnici preduzeća Frenki komerc, rekli su da na mesečnom nivou ostvare prihod od oko 7 miliona 100 hiljada dinara, dok je visina rashoda, prema njihovim rečima, 9 miliona 550 000, što direktno ukazuje na gubitak u poslovanju.

Među lokalnim privrednicima koji su prisustvovali sastanku bilo je pojedinaca koji su uložili primedbu konkretno na Plan generalne regulacije 7, kao i onih koji su pohvalili saradnju sa gradom. 

Zvezdana Dimitrijević, vlasnica preduzeća koje proizvodi dijetetske suplemente u Milanovu, naglasila je da je jedan od problema njene firme o kojem je govorila na ranijim sastancima, a koji se odnosio na uređenje puta, rešen.    

Sastanku su prisustvovali i pojedinci koji su prepoznali mogućnost da predstave sebe i svoje rad, kao i priliku da kako su rekli preduzmu nešto po pitanju svog zaposlenja. Među njima je Slađana Zdravković iz Donje Jajine, koja završava doktorsku disertaciju iz istorije, majka je osmomesečne devojčice i kako je rekla želi da se sa svojom porodicom vrati u Leskovac.

Sastanak privrednika sa gradonačelnikom je aktivnost koja se redovno organizuje, a ovom prilikom najavljen je i naredni u decembru ove godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *