Centar grada ostao bez grejanja zbog kvara na toplovodu

aler 1 slika za site

Leskovac – Zbog većeg kvara u postrojenju Crvena zvezda leskovačke Toplane korisnici usluga daljinskog grejanja koji se toplotnom energijom snabdevaju iz ovog izvora trenutno su bez grejanja.

Ekipe su na terenu, radi se ubrzano na otklanjanju kvara i očekujujemo da će radijatri do kraja današnjeg dana biti ponovo topli, navodi se u saopštenju za javnost Javnog preduzeća Toplana.

Služba za poslove društvene brige o deci obaveštava korisnike dečijeg dodatka, koji su prošle godine ostvarili pravo na umenjenje računa za utrošak električne energije, da se jave ovoj službi kako bi to svoje pravo obnovili i ostvarili u tekućoj godini.

Zahtev za umenjenje mesečnog računa za propisane količine električne energije mogu podneti svi korisnici dečijeg dodatka ako ispunjavaju određene uslove koji su predviđeni Uredbom o energetski zaštićenom kupcu koji je donela Vlada Republike Srbije u martu prošle godine.

Uz zahtev, koji se može dobiti na šalteru službe, podnosilac prilaže kopiju rešenja o ostvarenom pravu na dečiji dodatak i kopiju potvrde o uplati ili kopiju računa za električnu energiju.