Centar za obuku vojnik u Leskovcu vrši pripreme za prijem martovske generacije

U Kasarni u Donjem Sinkovcu, koja je pored Sombora i Valjeva, jedan od Centara za obuku vojnika u Srbiji, u toku su pripreme za prijem nove martovske generacije. Služenje vojnog roka traje šest meseci i svi koji su za to zainteresovani,  još uvek mogu da se prijave u vojni centar u naselju „Dubočica“ u Leskovcu.

Centar za obuku u kasarni u Donjem Sinkovcu, obučava mlade koji su zainteresovani za služenje vojnog roka, imaju završenu srednju  školu i prošli su lekarske preglede.

Treću kategoriju za obuku činiće lica iz rezervnog sastava, a već od marta formiraće se Jablanička brigada, u okviru redovnih planskih aktivnosti.  Svi koji su zainteresovani za vojnu obuku, odnosno služenje vojnog roka mogu da se prijave.

Postoji i kurs za rezervne oficire, takođe u trajanju od 6 meseci, a na koji  mogu da se prijave  lica sa završenim fakultetima. Nakon obuke postaju rezervni potporučnici, imaju mogućnost da se zaposle u Vojsci Srbije, a profesioje koje su sada potrebne su lekari, stomatolozi i inženjeri.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *