Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju obeležio 9 godina rada

Prigodnom svečanošću u prisustvu saradnika i predstavnika lokalne samouprave, Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju obeležio je 9 godina rada i postojanja.

Uz podsećanje na same početke rada centra koji je osnovan zahvaljujući Švajcarskoj agenciji za obnovu i razvoju i grada Leskovca, naglašeno je da je cilj ove ustanove tokom skoro decenije postojanja bio i ostao podrška nastavnom osoblju na jugu Srbije i stalno organizovanje i praćenje njihovog profesionalnog razvoja.

 

Kao jedan od najznačajnijih projekata centra navedeno je osnivanje Naučnog kluba koji je okupio veliki broj zaljubljenik u nauku, mladih istraživača i naučnika. Govoroći o značaju ovakve ustanove koja je svojevrsna baza stručnosti nastavnog kadra, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović naglasio je da bi jedini kriterijum za rad u centru trebalo da bude kvaliteta rada i obrazovanja, kao is tručno angažovanje.

Ovom prilikom pomenut je i projekat „Znanje na otvorenom“ – vrednosti od oko 85 000 dinara, čija je realizacija u toku, a koji podrazumeva adaptaciju letnje učionice u dvorištu Centra