Čestitka gradonačelnika Leskovca povodom Dana Vojske Republike Srbije

 

Danas se obeležava Dan Vojske Republike Srbije u znak sećanja na dan kada je 1815. godine, podignut Drugi srpski ustanak, koji je bio prekretnica u stvaranju modnerne srpske države i vojske. Ovim povodom gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović uputio je čestitku pripadnicima Vojske u kojoj kaže.

„Pripadnici Vojske Republike Srbije uvek su bili na prvoj liniji odbrane pružajući pomoć svojoj zemlji u teškim vremenima. Njihova uloga u ovoj iscrpnoj i neizvesnoj borbi je velika – nesebično pružaju veliku podršku građanima svoje države. Požrtvovano, organizovano, smelo, kao i uvek, vojnici stoje uz naše lekare, penzionere, policiju, uz celi naš narod.

Srbija ima pouzdanu i jaku vojsku, spremnu da u svakom trenutku štiti narod, i nadam se da ćemo, nakon mnogih pobeda, uskoro izvojevati još jednu, veoma važnu.

Čestitam vam najveći vojni praznik sa željom da u našoj zemlji bude što manje situacija u kojima će Vojska Srbije morati da bude prvi stub odbane, ali sam spokojan jer znam da na vas kao takve, odlučne i hrabre, uvek možemo da se oslonimo. Vi ste na ponos celom svetu. Živela Vojska Srbije!“ navodi se u čestitki gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, povodom Dana vojske Republike Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *