Cvetanović: Nastavićemo da predano radimo kako bismo opravdali očekivanja građana

Prvih 100 dana od preuzimanja odgovornosti gradonačelnika Gorana Cvetanovića za rukovođenje gradom obeležila su ulaganja u putnu i komunalnu infrastrukturu, oblasti zapošljavanja, obrazovanja, zaštite životne sredine, ali i druge investicije koje za cilj imaju poboljšanje poslovne klime i kvaliteta života svih stanovnika Leskovca.

Uređenje koncertne dvorane, bašte Leskovačkog kulturnog centra, ali i završetak puta Leskovac-Bojnik, samo su neki od ciljeva za predstojeći period, najavio je prvi čovek grada na Veternici prilikom predstavljanja rezultata rada njegovog tima u petom mandatu, počev od 5. februara ove godine, kada je održana prva konstitutivna sednica Skupštine grada Leskovca.

Jedna od najznačajnijih investicija koja je obeležila ovaj period je početak radova na izgradnji kanalizacione mreže za 16 naseljenih mesta na području Leskovca i 20 hiljada korisnika. Radovi se trenutno izvode u 11 naseljenih mesta, a počev od kraja februara, za nepunih 100 dana, izgrađeno je 14 459 metara mreže.

Kada je u pitanju putna infrastruktura, u prethodnih sto dana završeni su radovi na izgradnji Hisarskog puta, trim staze na Hisaru, kao i rehabilitacija 4,8 kilometara puteva. Osvetljenje je dobio most u ulici Jovana Kašikovića, a u Deligradskoj ulici izvršena je sanacija klizišta izgradnjom potpornog zida. Izvršena je zamena 2000 metara vodovodne mreže i nastavljena izgradnja iste.

Neke od investicija javno komunalnih preduzeća su proširenje gabarita kotlarnice Dubočica, zamena pumpe u Tekstilnoj ulici, sanacija vodozahvatne brane u Gradištu, kao i radovi na rezervoaru u Rudaru i Fabrici vode u Gorini.

Zahvaljujući saradnji sa organizacijom ASB u Sigurnu kuću uloženo je 29 hiljada evra, a u uređenje Prve romske hrišćanske crkve 5 miliona dinara. Još neki od značajnijih projekata su nastavak izgradnje kombinovano-robne zelene pijace i završetak radova na jednom krilu Opšte bolnice Leskovac.  

Nastavljena je i podela ugovora o sufinansiranju mera energetske efikasnosti, podsetio je gradonačelnik, najavivši novi ciklus krajem ovog meseca. On je istakao da je sa aspekta zaštite životne sredine značajna i gasifikacija teritorije Leskovca, koja će biti završena u naredne tri, najkasnije pet godina. Cvetanović se osvrnuo i na ugovor o koncesiji na prevoz putnika u gradskom u prigradskom saobraćaju.

Grad je nastavio sprovođenje pronatalitetnih mera, među kojima je sufinansiranje prenatalnih testova, završena je izgradnja igrališta za mališane i teretana na otvorenom. Ulaganja nisu mimoišla ni oblast obrazovanja, te su u  13 leskovačkih vaspitno-obrazovnih ustanova unapređeni uslovi za boravak dece u objektima.

Nastavljena je i izgradnja Regionalnog inovacionog startap centra, vrtića kod Stare stočne pijace i potpisan ugovor za adaptaciju i prenamenu bivšeg Doma vojske u multifunkciopnalnu koncertnu dvoranu i muzičku školu. Prioritet u narednom periodu kada je u pitanju ova oblast, biće i rešavanje problema blokade Medicinske škole, dodao je gradonačelnik.

,,Svaki sugrađanin je važan deo te priče. Baš kao što u porodici brinemo jedni o drugima, tako i u našem gradu težimo da stvorimo okruženje u kojem svako može da raste i razvija se. Uvaženi sugrađani hvala vam na poverenju koje ste nam pružili. Nastavićemo da predano radimo kako bismo opravdali vaše poverenje i nastavili sa pozitivnim promenama u našem Leskovcu“, istakao je Cvetanović.

Potvrda dosadašnjih rezultata su i priznanja koja su takođe obeležila prethodnih 100 dana, među kojima su nagrada Kapetan Miša Anastasijević za najboljeg gradonačelnika Srbije, koja je pripala gradonačelniku Cvetanoviću, kao i priznanje od strane britanske publikacije FDI, kojim je Leskovac okarakterisan kao najprivlačniji investitorima, u konkurenciji od 330 evropskih gradova.  


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *