DAN OTVORENIH VRATA U OSNOVNOM SUDU U LESKOVCU, PRIJAVITE SE

U saradnji sa Vrhovnim kasacionim sudom i Osnovnim sudom u Leskovcu, Udruženje „Narodni parlament“ organizuje Tematska otvorena vrata, a prva diskusija na temu “Zašto suđenja dugo traju” biće održana u prostorijama leskovačkog Osnovnog suda u petak 6. septembra od 17 sati.

Građani će kroz ovu diskusiju imati priliku da upoznaju sud iz drugačije perspektive i kroz dijalog sa predstavnicima pravosuđa reše brojne dileme koje imaju kao realni ili potencijalni učesnici u sudskom postupku.

Na prvoj diskusiji govoriće  Goran Mitrović, direktor Udruženja „Narodni parlament“, Miodrag Janković, predsednik Osnovnog suda u Leskovcu, Novica Dimitrijević, sudija Osnovnog suda u Leskovcu i Zlata Đorđević, Transparentnost Srbija.

Svi građani koji žele da učestvuju u radu Otvorenih vrata neophodno je da potvrde svoje učešće do četvrtka 5. septembra do 17 sati preko prijava@yucom.org.rs ili telefonom na broj 018/30-69-75.

Inače, tematska otvorena vrata u Leskovcu organizuju se u okviru neprofitnog projekta „Otvorena vrata pravosuđa“, koji je podržan od strane USAID-a, je jačanje poverenja građana u rad pravosudnih institucija u Republici Srbiji kroz poboljšanje komunikacije između građana i pravosuđa.

Projekat realizuje koalicija koju čine 12 organizacija koje se bave ljudskim pravima i razvojem demokratije, kao i strukovna udruženja pravosuđa.