“Dani vodenica” u Vučju i miris kačamaka

Od nekadašnjih dvadesetak vodenica na reci Vučjanki, koje su predstavljale ponos porečjanskog kraja, danas radi samo pet. Sa ovakvim stanjem na polju mlinarstva, obeležena je 11. po redu manifestacija “Dani vodenica” u Vučju.


Jedna od pet vodenica, koje su u funkciji, je vodenica Bore Mihajlovića, koja datira iz 18. veka. Punih 50 godina, Bora se bavi ovim poslom, a tržište za svoje brašno, pronašao je u brojnim evropskim zemljama.


Današnjoj manifestaciji u organizaciji Doma kulture Vučje, tradicionalno je prisustvovao gradonačelnik Goran Cvetanović.
Predstavnici lokalne samouprave ovom prilikom su ukazali na ogroman turistički potencijal porečjanskog kraja, koji obiluje prirodnim lepotama.


Kačamak, kao tradicionalno jelo, bio je neizostavan deo ove manifestacije. Njegova priprema poverena je učenicima Trgovinsko-ugostiteljske škole iz Leskovca i srednje škole “Svetozar Krstić Toza” iz Vučja.


Svojim nastupom, današnji dan ulepšali su članovi dečjeg ansambla Doma kulture Vučje i učenici leskovačke Muzičke škole.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *