Deblokirani svi računi Medicinske škole Leskovac

Svi računi Medicinske škole u Leskovcu deblokirani su u ponedeljak, 8. jula, nakon višedecenijske agonije i milionskih dugovanja na ime izgradnje objekta škole, nastalih posle požara 2005. godine. Isplaćena su i dugovanja za grejanje prema Opštoj bolnici Leskovac napravljena do 2012. godine, navodi se u saopštenju za javnost direktorke ove vaspitno-obrazovne ustanove, koje vam u nastavku prenosimo u celosti.

“Ovim putem u ime zaposlenih u Medicinskoj školi, učenika, roditelja i svoje lično ime, zahvaljujemo se gradonačelniku Goranu Cvetanoviću, kao i njegovom ekspeditivnom timu na velikom angažovanju i uspešno rešenom, nasleđenom problemu. I ne samo za rešenje problema, već i za umanjenje ukupnog dugovanja sa kamatom za 20%, što je ušteda od skoro 60 miliona dinara.

Svih ovih godina, škola je funkcionisala otežano, ali zahvaljujući dodatnim naporima gradske uprave i asignacijama, servisirani su svi računi na vreme, islaćivani su putni troškovi i jubilarne nagrade za zaposlene, a nisu izostala ni ulaganja.

Za opremanje kabineta za informatiku, kao i za digitalizaciju u radu škole, Grad Leskovac je obezbedio i invesitrao oko 750.000,00 dinara. Urađena je rekonstrukcija i adaptacija podstanice za parno grejanje u vrednosti od 3.090.894,00 dinara, rekonstrukcija i dogradnja sportskog terena u vrednosti od 2.971.509,00 dinara.

Odobrena su i isfinansirana četiri projekta Đačkog parlamenta Medicinske škole u periodu od 2018- 2023. godine i to: ,,Parlamentarci u akciji uređenja terena“ (145.200,00 dinara); ,,Letnji potrčko“ (121.600,00); ,,Eko učionica“ (150.000,00); ,,Kultura za sve“ (149.387,00 dinara).

Problemi postoje da bi se rešavali. I kao što se iz priloženog vidi, Grad Leskovac na čelu sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem ne samo da uspešno rešava nasleđene i novonastale probleme, već uspeva i da investira u tako otežanim okolnostima. Još jednom veliko hvala!”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *