Deca skupljala hranu i novac za azil

njuskica

Leskovac – Nakon emitovanja našeg priloga o katastrofalnom stanju u leskovačkom azilu za pse, predstavnici Udruženja Njuškica u saradnji sa učenicima prvog tri odeljenja Osnovne škole  Josif Kostić odlučili su da pomognu ovim životinjama.

Oni su kroz današnju akciju prikupili oko 150 kilograma hrane za pse koji se nalaze u pirhvatilištu u Turekovcu.

,, Inače prihvatilište koje do pre tri dana nije imalo električnu energiju zahvaljujući agregatu koji smo obezbedili ponovo ima struju,  rekla je predstavnica Udruženja Njuškica Olivera Marković  Radenović.  

,,Današnja akcija prikupljanja hrane inicijativa je našeg Udruženja i ujedno dar azilu za pse u Turekovcu koji je kako smo videli u izveštaju Televizije Leskovac u jako lošem stanju’’, dodala je predstavnica Udruženja Njuškica. 

Ljubav prema životinjama  bila je presudna da se prvaci  Osnovne škole Josif Kostić predvođeni učiteljicom Vesnom Pešić i profesorkom Muzičke škole Ivanom Todorović odazovu ovoj akciji.  

Olivera Marković  zahvalila se ovom prilikom i Pet Šopu koji je  stalni donator hrane psima koje Udruženje ,,Njuškica’’ zbrinjava i dodala da se svakodnevno  javlja veliki broj građana iz zemlje i inostranstva sa željom da pomognu nesrećnim životinjama.

Leskovački azil za pse još od samog osnivanja na napuštenom imanju u Turekovcu ima poteškoća u funkcionisanju, pa zato nikada i nije dobio dozvolu za rad već se vodi kao prihvatilište za pse i u njemu se trenutno nalazi oko dve stotine pasa lutalica.