Dečiji kutak za igru i u MZ “Moša Pijade”

Zahvaljujući ostvarenoj saradnji između Grada Leskovca i Organizacije „Helvetas“, i Mesna zajednica „Moša Pijade“ dobila je dečiji kutak za igru, koji se nalazi pored Osnovne škole „Kosta Stamenković“. Za ove namene, izdvojena su sredstva u visini od 4 miliona dinara i ovo je još jedan u nizu projekata, koji predstavljaju simbol brige o deci i njihovoj budućnosti.

Dečija igrališta na prostoru Mesne zajednice „Moša Pijade“, u naselju Podrum, kao i u Radničkom, a potom i u Bobištu i Mrštanu, njihova izgradnja plod je saradnje grada Leskovca i Organizacije Helvetas. Naporima meštana, ovaj kutak za igru, koji se nalazi nedaleko od Osnovne škole „Kosta Stamenković“ dodatno je uređen.

Ovaj deo grada Leskovca je zahvaljujući kontinuiranim ulaganjima, u vrednosti od 151 miliona 500 hiljada dinara, dobio potpuno novi izgled, čime su i životni standardi stanovnika podignuti na viši nivo.

Zbog oštećenja na trafostanici, kao i na fontani u parku Devet Jugovića, koja su se dogodila u prehodna dva dana, ovom prilikom upućen je i apel omladini da zbog dobrobiti mlađe dece, čuvaju ova igrališta.

Pored izgrađenih igrališta, zahvaljujući saradnji sa organizacijom Helvetas, postavljene su i teretane na otvorenom u parku u ulici Kralja Petra Prvog, zatim kod Medicinske škole, na keju, kao i u Bratmilovcu. I uređenje staze ispred Hrama Svetog Simeona Mirotočivog u naselju Dubočica, realizuje se u okviru ove saradnje. Vrednost svih ovih radova je 28 miliona 50 hiljada dinara, s tim što učešće grada Leskovca iznosi 17 miliona.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *