DELEGACIJA KAVALE U POSETI LESKOVCU

Regionalna privredna komora Leskovac, će se od 28. do 30. septembra na internacionalnom sajmu “Kavala Ekspo 2019” predstaviti proizvodima sa juga Srbije, a svoje učešće uzeće i veliki broj privrednika sa područja Jablaničkog i Pčinjskog okruga. Neposredno pred početak ove značajne manifestacije, Leskovac je posetila grčka delegacija,  zainteresovana za uspostavljanje boljih kontakata i privredne saradnje Srbije i Grčke.

„Privrednici iz Grčke najviše su zainteresovani za otkup smrznutog voća i uvoz nameštaja, pa je ova radna poseta iskorišćena i za obilazak preduzeća iz  tih delatnosti – rekao je Markos Dempas, predsednik Privredne komore Kavala koji danas boravi u Leskovcu.

Vlasnik Televizije Kavala i direktor za trgovinu nekretninama Kavale i Tasosa, Lefteris Kokutinis smatra da kontinuirana saradnja Kavale i Regionalne privredne komore  iz godine u godinu rezultira novim poslovnim dogovorima i povećanom privrednom saradnjom.

„Prvi put na štandu RPK Leskovac pored privrednika iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga, naći će se i predstavnici Privredne komore Republike Srpske i Područne privredne komore Banja Luke, koji će zajedno izložiti svoje proizvode na štandu od 150 kvadrata – kazao je direktor Regionalne privredne komore Goran Jović.

Na sajmu u Kavali biće održan i veliki broj  B&B  sastanaka na kojima će se obaviti poslovni razgovori između privrednika iz Srbije,  Grčke, Turske, Kipra, Bugarske, i Rumunije , najavljeno je ovom prilikom.