Direktor Istraživačke stanice “Petnica” posetio Omladinski klub Leskovac

Povodom obeležavanja godišnjice postojanja Rotari kluba, u Omladinskom klubu Leskovca održana je promocija dobre prakse podrške lokalne zajednice mladima u naučnoistraživačkim aktivnostima.

Klub Rotari Leskovac obeležio je danas 23 godine od reosnivanja, a Nikola Božić, direktor Istraživačke stanice “Petnica” prisustvovao je ovom događaju. On je ovom prilikom istakao problematiku i značaj prepoznavanja talenata kod dece na vreme, što je ponekad nemoguće učiniti samo kroz redovni sistem obrazovanja i uspeh u školi.

“Spoljni pokazatelji, ocene i takmičenja, nisu mnogo korisni. Svi imaju petice u školi, a danas postoji i više od 50  nacionalnih i međunarodnih  takmičenja. Svako od nas može da pokrene svoje lično takmičenje i teško  je izbalansirati postignuća na takvim mestima. Sa druge strane čak i da su ocene i takmičenja relevantni da li nam govore o nekom talentu učenika – upitao je Božić.

Organizatori ovog događaja su Rotari klub i Kancelarija za mlade Leskovac preko koje lokalna samouprava finansijski podržava učešće talentovane dece u istraživačkim aktivnostima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *