DIT’S – od porodične firme do uspešne kompanije

U Leskovcu je danas, u ulici Đorđa Stamenkovića bez broja, otvoren kompleks kompanije DIT’S koji čine salon nameštaja, proizvodne hale, perionica i kafe restoran. Svi ovi sadržaji prostiru se na povrišini od oko 11 000 metara kvadratnih, a  investicija je vredna preko milion evra.

Otvaranje kompleksa upriličeno je povodom dvadesetdruge godišnjice od osnivanje firme Dits.

U novootvorenom kompleksu, još jednom prodajnom objektu i proizvodnom pogonu u Turekovcu ova kompanija zapošljava 70 radnika. Kruna dosadašnjeg rada je upravo novootvoreni kompleks za koji je kaman temeljac postavljen pre samo godinu dana, a njegova izgradnja tekla je u otežanim uslovima zbog epidemiološke situacije, koji nisu pokolebali porodicu Cvetković.

Danas Dits osim na domaće tržište, svoje proizvode izvozi u Grčku Švedsku, Nemačku, Rumuniju, Hrvatsku  i Crnu Goru. Prema rečima gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanović koji je, pored brojnih zvanica, prisustvovao otvaranju, značaj ovakvih kompanija za razvoj lokalne sredine je nemerljiv.

Podsetimo novi kompleks Kompanije Dit’s izgrađen je na prostoru nekadašnjeg preduzeća u stečaju Jugekspres, čiju je imovinu najpre otkupio grad i omogućio privrednicima  da na licitaciji dođu do povoljinih lokacija za otvaranje novih pogona.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*