Đorđe Teodorović, novi trener RK “Dubočica 54”

Sa klupe ŽRK Naisa iz Niša, Đorđe Teodorović dolazi na mesto novog šefa struke Rukometnog kluba Dubočice 54, navodi se u saopštenju za javnost RK “Dubočice 54”.

Nakon odlaska Saše Pejčića, ekipu su privremeno predvodili Siniša Mičić i Aleksandar Marinković. 

Ovaj rođeni Šapčanin ponikao je u RK Metaloplastika iz Šapca. Pored matičnog kluba, nastupao je i za Sirmium iz Sremske Mitrovice, Voslauer (Austrija) i Baekkelagets (Norveška).


Posle aktivne igračke karijere, svoju trenersku karijeru započeo je upravo u Norveškoj, a potom trenersko iskustvo sticao u Španiji i Nemačkoj. 


Na našim prostorima obavljao je funkciju šefa struke u Metaloplastici i to u sezoni 2018/19. Na kraju pomenute sezone, Metaloplastika je zauzela drugo mesto na tabeli.


Naredni angažman vezuje se za RK Železničar 1949 gde Đorđe boravi od avgusta 2019. do maja 2021. godine. U sezoni 2019/20. sa klubom iz Niša je, u trenutku prekida sezone usled Covid-a 19, zauzimao drugu poziciju. U sezoni 20/21 sa Železničarom je izborio učešće na F4 Kupa Srbije; a iste sezone, klub je završio kao četvrtoplasiran na tabeli.


U sezoni koja je završena u maju 2022. godine, Teodorović je bio šef stručnog štaba RK Radnički iz Kragujevca. Sa ekipom Radničkog plasirao se na F4 Kupa Srbije i zauzeo treće mesto u ARKUS ligi na kraju sezone.


Dorđe Teodorović je aktuelni selektor juniorske reprezentacije Srbije. Sa juniorima je ove godine osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Portugalu, čime je prekinut jako dugačak post kada su u pitanju rezultati mlađih selekcija srpskog rukometa.


Takođe, pod njegovim vođstvom, juniorska reprezentacija Srbije plasirala se na predstojeće svetsko prvenstvo koje će biti održano na leto 2023. godine.


Đorđe Teodorović i RK Dubočica 54 dogovorili su saradnju do juna 2024. godine.


Početak priprema za nastavak sezone zakazan je za 9. januar 2023. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *