Do 5. jula, otvoren javni poziv za subvencije u pčelarstvu

Uprava za agrarna plaćanja pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisala je Javni poziv za subvencije u stočarstvu po košnici pčela, koji je otvoren do 5. jula. Prijave za ovu finansijsku podršku mogu da podnesu poljoprivredni proizvođači koji imaju prijavljenih najmanje 20, a najviše 1.000 košnica pčela, a podsticaj po košnici iznosi 1.100 dinara.

Pravo na podsticaje u stočarstvu po košnici pčela pored pravnog, ostvaruje i fizičko lice, kao nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koje ispunjava uslove propisane zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju. Neophodno je i da je lice u Registru poljoprivrednih gazdinstava izvršilo obnovu registracije za 2024. godinu i to za najmanje 20, a najviše 1.000 košnica, objašnjava Nenad Stefanović, savetodavac za voćarstvo, vinogradarstvo i pčelarstvo leskovačke Poljoprivredne savetodavne stručne službe.

Zahtev za ostvarivanje prava na subvenciju po ovom Javnom pozivu, može se podneti putem platforme eAgrar, odnosno portala ePodsticaji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *