DO KRAJA GODINE U APTIVU 4200 RADNIKA

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović juče je održao sastanak sa predstavnicima kompanije Aptiv pakard Markom Masanom i Luisom Pereirom Figueriedom i Igorom Lončarevićem, savetnikom predsednika Republike Srbije za direktna ulaganja. Cilj ovog sastanka je unapređenje poslovanja ove kompanije, proširenje poslovanja i zapošljavanje do kraja godine još 700 radnika.

Na osnovu primarnog ugovora koji je grad Leskovac potpisao sa ovim britanskim proizvođačem delova za autoindustriju, Aptiv je bio u obavezi da u svom proizvodnom centru zaposli 2000 radnika. Očekivani uspeh, stručni i vredni radnici i odlični uslovi poslovanja, doprineli su odluci rukovodstva da se taj broj značajno poveća, pa danas Aptiv broji 3500 zaposlenih, a kako je juče najavljeno, do kraja decembra tekuće godine biće zapošljeno još 700 ljudi. Iz tog razloga su u svim većim naseljenim mestima sa teritorije grada Leskovca postavljeni pozivi zainteresovanim građanima da se prijave na konkurs za posao.

U toku ovog produktivnog sastanka, rukovodioci Aptiva su uputili poziv gradonačelniku da poseti fabriku jer je od otvaranja, kojem je prisustvovao predsednik Repulike Srbije Aleksandar Vučić lično, napravljen značajan pomak.

Grad Leskovac, četvorostruki nosilac BFC sertifikata, je odličan saveznik svim privrednim subjektima koji doprinose poboljšanju privrednog ambijenta i zato lokalna samouprava stoji na raspolaganju svim stranim i domaćim investitorima.

Aptiv je izuzetno ozbiljan investitor koji je do sada u svoj proizvodni pogon uložio 25 miliona evra. Ova britanska kompanija, koja važi za jednog od najboljih poslodavaca, otvaranjem ove fabrike pokrenula je Zelenu zonu, značajno smanjila nezaposlenost i poboljšala poslovnu klimu u Leskovcu, navodi se u saopštenju iz kabineta gradonačelnika.

One thought on “DO KRAJA GODINE U APTIVU 4200 RADNIKA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *