Dodeljena oktobarska priznanja na Dan grada Leskovca

Grad Leskovac obeležio je danas svoj dan – 11. oktobar. Ovim povodom u Narodnom pozorištu održana je Svečana sednica Skupštine na kojoj su uručena oktobarska priznanja, a pored prigodnog muzičkog programa prikazani su i pojedini segmenti iz filma “Bilo jednom u Srbiji”.

Ovogodišnji dobitnici najvećeg priznanja grada Leskovca – oktobarske medalje su Javno preduzeće „Putevi Srbije“ i profesor matematike Stojan Radenović. On je godinama među najcitiranijim naučnicima na svetu, a poreklom je iz Dobrih Voda u okolini Bojnika. Svojim dosadašnjim radom doprineo je afirmaciji Leskovca u svetskim i domaćim naučnim krugovima.

Javno preduzeće “Putevi Srbije” je samo u prethodnih 7 godina za unapređenje putne infrastrukture na teritoriji grada Leskovca izdvojilo skoro 3 milijarde dinara, zahvaljujući tome grad je dobio sasvim nove obrise, čulo se prilikom obrzoloženja.

Svoje izlaganje gradonačelnik je započeo podacima o izdvajanjima za mlade jer su, kako je rekao, upravo mladi talentovani ljudi i stvaranje boljih uslova za njihov razvoj, jedan od prioriteta lokalne samouprave.

U svom govoru najavio je do kraja godine završetak rekonstrukcije ulice Devet Jugovića, kao i uređenje Hisara tokom narednih meseci. Među projektima većih vrednosti o kojim je bilo reči, našli su se izgradnja fudbalskog stadiona, ali i druga faza rekonstrukcije Opšte bolnice, čiji se početak očekuje u toku ovog meseca. Cvetanović je govorio i o stanju u budžetu, ali i o smanjenju nezaposlenosti.

Među dobitnicima priznanja – pohvala su i firma “Statovac”, kardiolog Sonja Šalinger, doktor ekonomije Suzana Đukić, profesor niškog Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Miodrag Kocić, načelnik Vojne akademije Srđan Blagojević i sekretar Skupštine grada Zoran Vukašinović.

Priznanja su dodeljana i osnovnim školama “Bora Stanković” iz Vučja i Guberevca i školi “Branko Radičević” iz Brestovca koje ove godine proslavljaju jubileje.

Pohvale su dobili i Osnovna škola “Svetozar Marković” učitelji Tatjana i Momčilo Stojković i Olivera Đorđević, kao i dečiji

Crkveni hor “Branko”. Novčane nagrade uručene su Urošu Živanoviću i Nini Stanisavljević, iz Plivačkog kluba Dubočica, njihovom treneru Dušanu Veličkoviću i svešteniku Daliboru Stefanoviću.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *